Opbouwscreens

In lijn met je woning

Opbouwscreens worden samen met de ramen als een geheel in de woning gemonteerd. Ze zijn dus enkel toepasbaar bij nieuwbouw of wanneer de ramen op hetzelfde moment worden vervangen. De opbouwkasten van Wilms zijn voorgeïsoleerd waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. De kasten sluiten perfect aan op het raamprofiel en voldoen zo aan de vooropgestelde EPB-eisen. Bovendien zijn ze geschikt voor elk raamtype en raamprofiel. Het onderhoud wordt vergemakkelijkt omdat je vanaf de binnenzijde van de woning aan je rolluiken kunt. De kast maakt vervolgens deel uit van het interieur.

Combineer je opbouwscreen met ventilatie

Zowel bij bouw- als renovatieprojecten zijn isoleren en ventileren tegenwoordig dé sleutelwoorden. Daarom ontwikkelden we bij Wilms een opbouwkast met ingebouwde ventilatie, de Rolvent® technologie. Deze doorgedreven innovatie is uniek in de markt en garandeert als enige in zijn soort een constante luchtdoorvoer, zelfs wanneer de screen gesloten is.

De benodigde ventilatie wordt berekend aan de hand van het debiet van jouw ruimte. Eens je het debiet bereikt, kan je normale opbouwscreens plaatsen. Het is dus niet nodig om de volledige woning hiermee te voorzien. Beide kasten hebben dezelfde hoogte en ogen gelijk aan de binnen- en buitenkant van je woning. Een combinatie van opbouwkasten met en zonder ventilatie is perfect mogelijk.

Bij ventilatieoplossingen loop je steeds het risico op storende geluidshinder van de buitenomgeving. Hiervoor kunnen we indien nodig een akoestische isolatie voorzien. Deze extra isolatie zit onzichtbaar weggewerkt in de kast en verandert bovendien niets aan de afmetingen. De standaard kast heeft een geluidsdemping van 33 dB, de akoestische versie daarentegen gaat tot 38 dB.

Image